Jesteś tutaj:
Strona główna »
Podręczniki szkolne »
Analiza techniczna w przemyśle spożywczym. Część ogólna
Reprezentujesz księgarnię lub wydawnictwo? Skontaktuj się z nami!  Logowanie / Rejestracja

Analiza techniczna w przemyśle spożywczym. Część ogólna

Podręczniki szkolne

Cena: 57,80 PLN

Format: 145x205
Rok wydania: 1999
Liczba stron: 420
ISBN: 83-02-06665-6
Autor: Drzazga Bohdan
Język: polski
Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne WSiP
Oprawa: Miękka


Druk na życzenie
W podręczniku podano podstawowe wiadomości z zakresu wyposażenia laboratorium, zasad pobierania próbek do analiz w przemyśle spożywczym oraz analizy ilościowej, wagowej i objętościowej.

Omówiono metody oznaczania cukrów, białek, tłuszczów oraz kwasowości w produktach spożywczych. Podano również ogólne wiadomości o analizie mikrobiologicznej żywności, powietrza i wody.Podręcznik dla uczniów klas II technikum na podbudowie szkoły zasadniczej, klas IV technikum na podbudowie 8-klasowej szkoły podstawowej oraz szkoły policealnej, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje spożywcze.
/Wydanie piąte/
Ilość

Kontynuuj zakupy   do koszyka
Powiadom znajomego   Pokaż kartę produktu
Dodaj opinię

Klienci, którzy kupili: Analiza techniczna w przemyśle spożywczym. Część ogólna, kupili również:

„Łupaszka” „Młot” „Huzar” Działalności 5 i 6 Brygady Wileńskiej AK 1944-1952
Druk na życzenie
Autorzy w efekcie długotrwałych badań opracowali pierwszą bodaj, tak szczegółową i dokładną monografię jednego z najważniejszych zgrupowań polskiej antykomunistycznej partyzantki okresu lat powojennych.
145,95 PLN
100  Przełęczy Alpejskich na Motocyklu
100 przełęczy alpejskich na motocyklu to pierwszy w Polsce przewodnik motocyklowy po alpejskich trasach. Jest on polskim wydaniem znanej, cieszącej się w Niemczech niemalże kultową sławą książki pt. 100 Alpenpässe mit dem Motorrad. Autorem jest motocyklowy podróżnik, dziennikarz i fotograf Heinz E.Studt.
59,90 PLN
Antropologia obrazu. Fotografia jako metoda, przedmiot i medium nauk społecznych
Druk na życzenie
Pionierska na gruncie polskim praca, ukazująca miejsce, rolę i znaczenie fotografii oraz innych mediów wizualnych w naukach społecznych. Całość tej problematyki określa Autor tytułowym mianem antropologii obrazu i sytuuje wysoko w hierarchii dyscyplin wiedzy zajmujących się nauką o społeczeństwie.
60,00 PLN
Aparaty i Urządzenia Elektryczne
Druk na życzenie
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów szkół zasadniczych do nauczania w zawodzie elektromechanik, elektromechanik maszyn i aparatów elektrycznych, elektromonter oraz w zawodzie elektromechanik urządzeń przemysłowych na poziomie liceum zawodowego.
62,60 PLN
Biznes Ci ucieka
Dystrybucja
Książka, którą trzymasz w ręku jest zapisem moich doświadczeń, refleksji, spostrzeżeń i najważniejszych, cennych lekcji, jakie odebrałem od życia na przestrzeni lat.
39,00 PLN
Blachy fałdowe w budownictwie stalowym
Druk na życzenie
W drugim, zmienionym i uzupełnionym wydaniu książki, przedstawiono zagadnienia projektowania i obliczania nowoczesnych konstrukcji stalowych.
39,90 PLN
Botanika. Jedność i różnorodność roślin
Druk na życzenie
Jest to pierwsze kompendium botaniki na poziomie gimnazjum. W książce są zebrane podstawowe wiadomości z zakresu anatomii, fizjologii oraz systematyki roślin, podane w przystępnej formie dla młodego Czytelnika. Książka zawiera także wiadomości o glonach, grzybach i porostach.
48,30 PLN
Bóg (Nasz Pan Jezus Chrystus – osoba i życie)
Druk na życzenie
Jedna z najważniejszych książek katolickich XX wieku:
61,95 PLN
CENTRALNE OGRZEWANIE, WENTYLACJA, CIEPŁA I ZIMNA WODA ORAZ INSTALACJE GAZOWE W BUDYNKACH JEDNORODZINNYCH. Poradnik
Druk na życzenie
Czwarte wydanie poradnika gruntownie zmienione, uzupełnione i uaktualnione adresowane jest przede wszystkim do budujących i użytkujących domy jednorodzinne. Przedstawione w poradniku informacje nie wymagają specjalnego przygotowania technicznego, mają za zadanie ułatwić wybór, spośród proponowanych na rynku, systemów i wyrobów instalacyjnych.
47,00 PLN
Ciastkarstwo. Technologia dla szkół zasadniczych
Druk na życzenie
W książce przedstawiono klasyfikację i zasady sporządzania różnego rodzaju ciast, kremów, mas oraz innych półproduktów ciastkarskich (pomad, syropów, glazur, polew, galaretek oraz przetworów), omówiono zasady zdobienia i dekorowania wyrobów, ich ocenę jakościową oraz przedstawiono schematy produkcji różnego rodzaju ciast, wafli i lodów.
59,90 PLN
Co się z czego robi i skąd pochodzi
Druk na życzenie
Dostępne w 24 godziny
Co się z czego robi i skąd pochodzi. Zbiór praktycznych wskazówek dla wychowawców i nauczycieli początkowych. Reprint książki z 1913 roku.
25,90 PLN